perjantai 10. toukokuuta 2013

Nyt puuttuu aaat ja ooot

Elikka siis ne aakkosten viimeset vokaalit. Omasta koneesta on ollu akku loppu melkeen viikon ja mukana vaan jenkkiadapteri ni en oo paassy kirjottelee vaik tarkotus oli jo tossa viikolla aikasemmin laitella valiaikatietoja taalta viidakosta. Rafin koneella onneks paasin nyt kaymaan ku on kerranki himassa ni katotaas mita kaikkee tas on ny taas tapahtunu. Pahoittelen jo etukateen ku suurinosa kuvista on taas ruoka-aiheisia... :)

Festa Italiana
Tapahtumajulkka

Lauantai meni ihan vaan chillaillessa ja palautellessa. Illalla sitten Bolo tuli hakee mua et mennaan vahan kaymaan ulkona tuulettumassa ja safkaamassa katuruokaa. Jo ku ajeltiin tapahtumapaikalle pain hiffasin miten taalla Sao Paulossa valimatkat ei merkitse niin paljoa kuin meilla Helsingissa. Periaatteessa vois sanoa et ajettiin Helsingista Lohjalle iltapalalle ja se on taalla pain ihan normaalia. Valimatkat on pitkia ja jos jotain haluu teha niin sen kanssa on vaa elettava. Kaytannossa bileet oli sellaset et yks kadunpatka oli katkastu liikenteelta molemmista paista ja siihen oli sitten vedetty ruoka ja juomakojuja pystyyn molemmin puolin teita. Bandi soitti humppaa, lapsille oli pomppulinnaa ja trampoliineja, ruokaa oli suolasta seka makeeta ja juotavaa virkistysjuomista tietty olueen. Kaikille safkakojuille oli jonoja (jos oltais oltu Suomessa ni safkakojut ois ollu tyhjia ja juomakojulle ois ollu ainoo jono) ja homma toimikin melkeenpa niin etta ensin mentiin hakee safkaa siita kojusta missa oli lyhin jono ja sit niita safkoja mentiin safkaa seuraavaan - pidempaan - jonoon ja talleen edettiin pikku hiljaa sinne illan kohokohtaan eli spagettiin tomaatticalbresakastikkeessa.

Bilemesta.
Ite soin vaan parista kojusta matkalla makarooniin, Pernil -sampylan ja fogazza pasteijan. Pernil on sellasta revittya possunlihaa mukavasti maustettuna ja talla kertaa sipulin kaa tarjoiltuna. Fogatta on taikinan sisaan leivottu mozzarella-tomaattisekotus joka sitten uppopaistetaan rasvassa. Bolo ja sen frendi veteli siina viela jotain pizzaa valissa mut ma aloin olee jo taynna naitten valietappien jalkeen. Mut spagettia oltiin tultu syomaan ja sita sitten jonotettiinki 15min fogazza kadessa. Ihan hyvaa oli mutta en tiia olisinko Suomessa lahteny ajamaan sen tahden 45min suuntaansa. Mut meilla oli tosi kivaa ja vatsa oli ainakin ihan taynna illan jalkeen eika rahaakaan menny ku 20 realia eli joku 8 euroa. Pari timmaa varmaan kierreltiin ympariinsa ja ahkyissa lahettiin sit ajelee kotia kohti.

Fogatta mmmm
Siina kotimatkalla tapahtu musta ihan hauska juttu. Just ku oltiin lahetty ajaa himaan pain ni ekoissa valoissa mihin jaatiin ajo joku auto meijan viereen. Bolon frendi (oisko ollu Danilo) vilkas sivulle ja ruuvas valittomasti ikkunan auki ja alko viittoo sinne viereiseen autoon. Kuskin puolen etuikkuna aukes ja Danilo alko valittomasti iskee sita naiskuskia ja ilmotti et haluais tutustua, saisko numeroa jne jne. Tajusin et kai tallasessa miljoonakaupungissa jos nakee jonku kiinnostavan ihmisen ni pakko teha jotain peliliikkeita ku mahikset on ettei koskaan muuten enaa nae uudestaan. Valot ku vaihtu vihreiks ni ajeltiin viela hetki kavelyvauhtia ku ehka tuleva pariskunta jutteli siina ja vaihto numeroita ennen ku jatkettiin matkaa. Mitenkohan se tarina paattyy?

Pernil in the making
Toinen erikoinen huomio oli ku ajettiin 25 de marco alueen ohi yolla. Paivisin ku se on vahan semmonen mustanmaentori meiningilla varustettu kaupunginosa, mut yolla se oli ihan taynna sellasia lavakuorma-autoja jotka myi hedelmia. Bolo selitti et ne hedelmakuljetukset mitka tulee Sao Pauloon huomista varten viettaa yon siina ja myy siita suoraan kuluttajille isoja eria hedelmia naurettivin hinnoin. Esim kaupassa ananas saatta maksaa 8 realia niin silla hinnalla saa 5 ananasta tuolta. Jos vaan jaksaa nahda vaivaa lahtee yolla hedelmaostoksille (melkeen Lohjalle, ehka johki Nummelaan) ni saattaa saastaa jonkun verran rahaa. Aamulla ne jaljelle jaaneet hedelmat sit myydaan kauppoihin. Erikoinen vekslaus mut niin Brasiliaa ku olla ja voi.



Costelaria - Imperio da costela

Sunnuntaina en syony mitaan aamupalaa ja ootin vaa et kello lyo 13:00 et Silvio tulee hakee mua syomaan. Mukana oli myos Silvion vaimo ja molemmat lapset. Oltiin kayty taalla jo viime kerralla syomassa ni tiesin mita tuleman pitaan.Suussa sulavaa, valmiiks luista irrotettua, 36h kypsytettya harankylkea niin paljon ku napa vaa vetaa ja vahan paalle. Mulla ei riita sanat kuvailemaan tota makunautintoa. Toivottavasti kaikilla on joskus mahis paasta kaymaan tuolla. Lafkan nimi on tossa otsikossa ja sijaitsee Osascossa. Autolla iisi 15min Dempan salilta. Vedin itteni remonttiin ja eipa tarvinnu enaa loppupaivana syoda sit mitaan. Arvatkaa miten hyvin meni maanantain ekat jumpat? :)
Silvio ja meidan loputtomiin tayttyva lihapannu


Maestrot kyljen kimpussa


Reenii, reenii ja Rascalia

Jumpat on jatkunu samaan malliin ku viimeviikolla. Vahitellen jaksaa paremmin ja paremmin painii, mut viela ollaan todella kaukana siita millasessa kunnossa pitais mm-kisoissa oikeesti olla. Jos taa kondiksen kohentuminen jatkuu suunnilleen samaa tahtia ku se on tahan mennessa parantunu ni kisoihin mennessa oon luultavasti sellasessa kunnossa missa pitais normaalisti olla ennen 8vk leiritysta. Mut nailla korteilla pelataan, enka valita kyl yhtaan. Se on pieni ihme et oon ees koko reissussa ja matka se on mika merkkaa ei niinkaan se maaranpaa. Mut ihan rehellisesti puhuen niin oon nyt jo saanu vedettyy samalla vyolla ottelevien brasilian mestaruuskilpailuiden mitalisteja vastaan ihan tasapaisia sparreja ja se rakentaa mun itseluottamusta tukevammaks ku mikaan muu.
Rascalin salaattipoyta
Myos Dempan kaa oon paassy painii melkeen joka paiva ja neki setit on menny ihan hyvin. Pitaa tietty muistaa et se keskittyy paaasiassa vapariin eika oo hirveesti puvun kanssa treenaillu, mut kuitenkin. Koskaan aikasemmin ei oo ollu sellasta eraa sen kaa ettei se ois lopettanu mua mut nyt ollaan otettu jo useempi. Mut myos useempi sellanen missa on Mannisen kasi kayny kiivaaseen tahtiin! Ihan vaan ettei tuu vaaraa kasitysta kellekkaan :)

Tonho tilaamassa tuorepisteelta jotain herkkuu
Sarin kaa ku oltiin 2010 taalla niin yks meijan lemppari safkapaikoista oli sellanen italialaishenkinen Rascal. Brassityyliin siella on isot seisovat poydat mista saa melkeen kaikkea mita nyt mieleen juolahtaa ku puhutaan italialaisesta safkasta. Brasilialaisella twistilla luonnollisesti ja all you can eat. Rascalin pointti kuitenki on sellanen tuorepiste mista kaydaan tilaa mita haluaa ja kokit valmistaa ne sulle siina odottaessa. Jotain pastoja yms on jonkin verran aina valmiina, mut jos pisteelle on jonoa niin kaiken saa aina ihan freesina ja omien silmien alla duunattuna. Oma lemppari on Ravioli verde Alfredo kastikkeella ja siihen kylkeen jotain lihaa mita sina paivana sattuu Rascalissa olemaan tuorepisteen menussa. Aaaaaivan mahtava paikka. Hieman kallis tosin eika taalla viitti ihan joka viikko kaydakaan safkaamassa, mut aina sillon talloin loistava ratkaisu. Toinen hauska yksityiskohta Rascalissa on paperiset poytaliinat mihin voi poydassa olevilla variliiduilla piirtaa tai kirjotella illanvieton lomassa. Pysyy lapsetki ruodussa tai kerran nain ku joku tatuoija teki koko poydan suuruista japanilaista lohikaarmetta suupalojen lomassa. Oli pakko aina valilla vilkuilla sinne et millanen siita on tulossa. Keskiviikkona Tonho, mun frendi jo 2006 reissusta muisti et tykkasin Rascalista ja pyysi jos lahen sen seuraks illalliselle sinne. Kaikki tietaa mita siita seuras. Jep ahky!
<3

Taaki viikko alkaa olee pulkassa vaikka kelasinki kyl treenaa PE ja LA viela. Sunnuntaina palauttelua ja sitten maanantaina vikat treenit Dempalla ja tiistaina koneen nokka kohti Chicagoa missa parin viikon viimeistelyt Compridon luona. Oon kylla nauttinu taysin rinnoin tasta treenaamisen ja ruoan runsaudesta ja ennen kaikkea laadusta. Entista selkeempana on mielessa et mita sita haluais elaakseen tehda! Samse (eli maailman vahvin Sari) ku ois viela pykalassa niin kaikki ois ollu tuplasti kivempaa. Noh parin viikon paasta mekin nahdaan taas ja sitten loppu reissu menee niin kuin pitaakin eli yhdessa!

Tahan loppuun laitoin viela maisemakuvan kampan ikkunasta auringonlaskun aikaan ihan vaan et ois joku kuva jostain muustakin ku safkasta! HAH!


Auringonlasku kampan ikkunasta

1 kommentti:

  1. Hei, oliks sulla tän costelarian osoite tallessa? Oliks kallis? Toi täytyy koeajaa!

    VastaaPoista